Achter de schermen

Domein SCK•CEN

Het SCK•CEN is gevestigd op een uniek groendomein van 334 hectare dat zich uitstrekt over Mol-Achterbos en Mol-Donk. Amper tien procent van deze oppervlakte bestaat uit de technische site met reactoren, laboratoria en kantoren. Bossen, weilanden, waterpartijen, wegen en dreven nemen meer dan de helft van de ruimte in beslag.
Als goede huisvader beheren we dit bosgebied volgens een goedgekeurd bosbeheerplan. Zo staan we zelf in voor het uitvoeren van de dunningen, het aanplanten van bomen, het onderhoud van de brandwegen, …
 

Domein en sociale infrastructuur 

 

Residentiewijk

Het SCK•CEN biedt zijn medewerkers heel wat woonmogelijkheden: studio’s, gemeubelde eenpersoons-kamers, huizen en villa’s. Het toekennen gebeurt aan de hand van wachtlijsten. Ook bieden we fietsen en garages te huur aan.

Bekijk alle woonfaciliteiten
 

Hotel-restaurant Lakehouse

 
Hotel-restaurant Lakehouse behoort tot de uitgebreide sociale infrastructuur van het SCK•CEN. Het hotel ligt aan de rand van het meer, rechts van de hoofdingang aan de Boeretang. Zowel bezoekers van het SCK•CEN als externe gasten kunnen overnachten in de 21 comfortabele kamers. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht op het meer. Gratis parking ligt voor de deur.
 

Congressen en evenementen
 
Hotel-restaurant Lakehouse beschikt over alle nodige infrastructuur voor de organisatie van congressen en evenementen. Het auditorium heeft een capaciteit van meer dan 100 personen, verder zijn er ook kleinere zalen.
De sfeervol aangeklede ruimtes en de complete uitrusting garanderen een perfect verloop van uw evenement. Ook catering tijdens het evenement behoort tot de mogelijkheden.
 

Meer info: lakehouse.sckcen.be

 

Nuclea Sportclub

Nuclea verenigt het personeel van het SCK•CEN en de omliggende bedrijven (VITO, IRMM, Belgonucleaire). De leden maken gebruik van allerhande infrastructuur: sportzalen, tennisvelden, voetbalterreinen, de jachthaven, het zwemmeer en het strand, de golfbanen, petanquebanen, een visvijver,… De vereniging biedt meer dan 20 sporten aan en organiseert jaarlijks tal van activiteiten.
 
Meer info: www.nuclea.be